JAKOA Malaysia mengucapkan takziah kepada keluarga anggota PGA yang telah terkorban dalam mempertahankan kedaulatan Negara

Padang Besar: Seorang anggota Pasukan Gerakan Am (PGA) yang bertugas di pos sempadan Malaysia-Thailand, dekat sini, maut akibat ditembak, awal pagi tadi.

Dalam kejadian pada 3.10 pagi itu, mangsa, Koperal Baharuddin Ramli, 54, sedang bertugas bersama seorang lagi anggota PGA, Koperal Norihan A/L Tari, 39, yang mengalami kecederaan parah.

Mayat mangsa dibawa ke Hospital Tuanku Fauziah (HTF) di Kangar dan mangsa yang cedera sedang dirawat di HTF dengan keadaannya dilaporkan kritikal.

Komander PGA Briged Utara, Senior Asisten Komisioner Abdul Ghani Mohamad Ji yang dihubungi, mengesahkan kejadian dan memaklumkan akan memberi maklumat lanjut selepas selepas siasatan.

Difahamkan, Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador dalam perjalanan ke Perlis bagi melawat mangsa dan meninjau keadaan semasa.

JAKOA Malaysia mengucapkan takziah kepada keluarga anggota PGA yang telah terkorban dalam mempertahankan kedaulatan Negara. #jasamudikenang #senoipraq

Posted by Jabatan Kemajuan Orang Asli (JAKOA) on Monday, November 23, 2020
Kemaskini Terakhir : 24 / 12 / 2020 12:00 AM