Lawatan Ke Lokasi Cadangan PPK KPM Bersama JAKOA

๐‹๐€๐–๐€๐“๐€๐ ๐Š๐„ ๐‹๐Ž๐Š๐€๐’๐ˆ ๐‚๐€๐ƒ๐€๐๐†๐€๐ ๐๐”๐’๐€๐“ ๐๐„๐๐ƒ๐ˆ๐ƒ๐ˆ๐Š๐€๐ ๐Š๐Ž๐Œ๐”๐๐ˆ๐“๐ˆ (๐๐๐Š) ๐Š๐„๐Œ๐„๐๐“๐„๐‘๐ˆ๐€๐ ๐๐„๐๐ƒ๐ˆ๐ƒ๐ˆ๐Š๐€๐ ๐Œ๐€๐‹๐€๐˜๐’๐ˆ๐€ (๐Š๐๐Œ) ๐๐„๐‘๐’๐€๐Œ๐€ ๐‰๐€๐Š๐Ž๐€ ๐Š๐„ ๐Š๐Ž๐€ ๐’๐†. ๐Š๐„๐๐ˆ๐€๐Œ, ๐‰๐„๐‘๐€๐๐“๐”๐“, ๐๐€๐‡๐€๐๐†
ย 
Sungai Keniam, 23 Oktober 2021 – JAKOA bersama Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM), Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) juga Institut Pendidikan Guru (IPG) telah mengadakan lawatan ke lokasi cadangan Pusat Pendidikan Komuniti (PPK) di Kampung Orang Asli Sungai Keniam, Jerantut, Pahang.
ย 
Lawatan ini telah dihadiri oleh En Zulkifli bin Nordin, Timbalan Pengarah Bahagian Pengurusan Sekolah Harian Sektor Perancangan Dan Pengurusan Sekolah 2 KPM serta En. Suhairy Abdul Ghani, Penolong Pengarah 1 Seksyen Pendidikan JAKOA.
ย 
Lawatan ini bertujuan bagi mengenalpasti kesesuaian perlaksanaan Pusat Pembelajaran Komuniti (PPK) di lokasi berkenaan dan keperluan pendidikan lain yang bersesuaian bagi mengelakan keciciran murid di kampung berkenaan.
ย 
Kemaskini Terakhir : 1 / 11 / 2021 04:24 PM