Lawatan kerja ke Perkampungan Orang Asli Kampung Paya Lebar

HULU LANGAT, 8 Januari 2022 – YB Menteri Alam Sekitar dan Air (KASA), YB Dato’ Sri Tuan Ibrahim bin Tuan Man telah meluangkan masa mengadakan lawatan kerja ke Perkampungan Orang Asli Kampung Paya Lebar bagi meninjau kesan bencana banjir.
 
Susulan daripada Misi bantuan pasca banjir dan sumbangan poly paip serta penggantian semula paip yang rosak pada 28 Disember yang lalu, telah berlangsung juga Majlis Penyerahan Projek Wakaf Air yang telah dirasmikan oleh YB Dato’ Sri Tuan Ibrahim bin Tuan Man, YB Menteri Alam Sekitar dan Air (KASA). Bekalan air bersih ke kampung kembali pulih seperti sediakala.
 
Masyarakat Orang Asli di KOA Paya Lebar juga telah mendapat peruntukan untuk membuat empangan, dua (2) tangki air dan Wang Sumbangan Wakaf sebanyak RM1,000.00. Pihak JAKOA Ibu Pejabat juga telah menyampaikan sijil watikah pelantikan JPKKOA kepada En. Aba bin Chahim, Pengerusi JPKKOA Paya Lebar.
 
JAKOA mengucapkan penghargaan dan terima kasih diatas sumbangan dan bantuan yang telah diberikan.
 
Turut hadir bersama, YB Dato’ Dr Yunus bin Hairi (Adun Sijangkang), Dr. Che Rosli bin Che Mat (Pengerusi Pertubuhan Kebajikan Hulu Langat Sejahtera), Puan Norazila binti Zakaria (PKOAD Hulu Langat), Batin Aning A/L Embong dan En. Aba bin Chahim (Pengerusi JPKKOA).
 
Sumber : JAKOA Daerah Hulu Langat.
 
Kemaskini Terakhir : 23 / 02 / 2022 11:53 AM