SOAL SELIDIK PROFIL MEMBACA RAKYAT MALAYSIA 2022/2023

Assalamualaikum w.b.t dan Salam perpaduan

YBhg. Datuk/ Dato’/ Dr./ Tuan/ Puan,

Dengan segala hormatnya saya merujuk perkara di atas.

  1. Sukacita dimaklumkan bahawa Perpustakaan Negara Malaysia (PNM) sedang menjalankan Kajian Profil Membaca Rakyat Malaysia 2022/2023.Objektif kajian adalah untuk mewujudkan satu profil membaca rakyat Malaysia yang terkini bagi dijadikan sebagai rujukan mengenai kadar pembacaan dan tabiat membaca dalam kalangan rakyat Malaysia.
  2. Untuk makluman YBhg. Datuk/ Dato’/ Dr./ Tuan/ Puan, kajian ini melibatkan responden yang terdiri daripada pelbagai peringkat umur dan latar belakang bagi memastikan hasil dapatan adalah menyeluruh dan merangkumi dalam semua aspek. Tempoh kutipan data akan berlangsung bermula 6 Mac 2023 hingga 31 Julai 2023.
  3. Sehubungan itu, YBhg. Datuk/ Dato’/ Dr./ Tuan/ Puandijemput untuk klik pada pautan berikut untuk sertai kajian http://bit.ly/3kds99s atau imbas kod QR yang tertera di poster.  
  4. Untuk makluman, penyertaan YBhg. Datuk/ Dato’/ Dr./ Tuan/ Puan akan menyumbang kepada data profil dan trend membaca rakyat Malaysia. Pelbagai hadiah menarik bakal dimenangi oleh peserta bertuah. 

Perhatian dan kerjasama YBhg. Datuk/ Dato’/ Dr./ Tuan/ Puan  dalam perkara ini amatlah dihargai dan didahului dengan ucapan terima kasih.

Klik pada pautan berikut untuk sertai kajian http://bit.ly/3kds99s atau imbas kod QR yang tertera.

Kemaskini Terakhir : 2 / 05 / 2023 10:29 AM